044 – Vi kommer dö! …och annat skoj

Postad 4 mars 2015. 5 kommentarer.

Vi pratar om Blade Runner uppföljaren, långfilmsversionen av Adventure Time, supermassiva svarta hål, invånare på Ceres, livsfarliga bakterier (som mystiskt spritt sig), Aladdin och hur mycket annat som helst. Vad väntar du på? Se nu till att vara en duktig tiger och skriv en rad till oss vetja! Vi blir ju så glada.

044 – Vi kommer dö! …och annat skoj

5 kommentarer

 1. Gazi skriver:

  Halloj Figgido och Samsung!
  Jag tänker faktiskt skriva till er varje vecka men glömmer. För jag är gammal.
  Hur som helst. Som Halo(spelserien inte låten)-nörd har jag genom åren haft mängder av teorier. Vi Halo-nördar har fått en mängd böcker som expanderat universumet långt utanför spelen och det har alltid funnits massvis med mysterier att fundera på.
  Ett som varit med sen första spelet är the Forerunners. De som byggde ringvärldarna och sen tydligen försvann. Senare i historien visar det sig att det fanns en annan ras innan dem. Spänningen är olidelig. Vilka är dessa? The flood är också en del av Halo-universumet. Dryga parasitiska virus. Var kommer de ifrån. När Halo 3 släpptes uppdagades att Precursors, rasen som fanns innan Forerunners, hade teknik som tillät dem att evolvera liv. En lite kommentar i ett häfte man fick till spelet. Medan the Flood beskrivit sig själv som den perfekta livsformen. Jag slog då till med teori om att Precursors hade gjort sig själv till the Flood. Jag vann väl inte mycket framgång med teorin på Bungies forum back in the Day. Men jag gillade den.
  Snabbspola fram till Halo 4 och böckerna som lede upp till det. Spoiler!
  Precursors är the flood och min fanteori vann!

  Tack för podden. Kör hårt och allt det där.
  Kram Gazi

 2. Simon skriver:

  Hej på er mina fina vänner.
  Ville bara snabbt säga varför jag inte skriver kommentarer, jag skriver oftast inte här pga av att jag gillar att skicka mail. Det känns bättre för mig att veta att bara avsändaren/avsändarna ser vad jag skriver men vill ni ha mer här så är jag villig att försöka.

  Samt tänkte bara säga att jag ser MER än gärna att ni kör lite på Twitch, det är där jag hänger mycket nuförtiden som tittare och stramare. Så kör på bara!

  Bra jobbat Samson att du kom ihåg vårat prat ang tack videon eller vad ni nu ska hitta på :). Puss på er och era katter

 3. Joel skriver:

  Hej!! Ni är bra! Vad sägs som ett litet inslag i podden i form av en spel/film/bok klubb? Varje vecka går ni/vi igenom en del ur detta medium och diskuterar vad som hänt och vad vi tycker så långt. Vad tror ni?

 4. Avgrundsvrål skriver:

  Tjena Omnipoddare Frankie och Samson! (Eller är det ”Omnipoder”?) Jag tänkte jag skulle ta och dela med mig av en stark övertygelse jag har, en som också berör Halo.

  Spelstoryn är i grova drag att John-117 föds år 2511 föds på den mänskliga planeten Eridanus II. Förs bort i tonåren och tränas till att bli en supersoldat, Master Chief, som får kämpa mot aliens som kallar sig Covenants. Under spelseriens gång tar han hjälp av en Covenant av rasen ”Elite” som kallar sig Arbiter och som deserterat till människans sida. Vi får aldrig se Master Chiefs ansikte bakom hjälmen men han beskrivs som brunhårig, med fräknar, en glugg mellan tänderna och som alltid var cirka ett huvud längre än alla andra de andra barnen, samt att han är blekare än de flesta då han sällan lämnar sin rymddräkt. Min teori är att han inte alls är mänsklig, bara för att han föddes på en mänsklig planet. Utan att han, precis som Arbiter, är en Elite. En som anammat en mänsklig gångstil under uppväxten. Elites är aningen längre än människor och deras käkar öppnar sig liksom utåt sidleds istället. Han har alltså ”en glugg mellan tänderna”. Those clever bastards, Bungie. 😀

  Sedan vill jag också komma med ett lästips!

  Seriealbumet Sofia Z-4515 ges ut av Folk Är Folks Gatubokhandel och säljs av hemlösa romer på gatorna för att hjälpa dem samla in pengar för dagen. Det kostar en hundring varav försäljaren själv tjänar 75. Seriealbumet handlar om en romsk kvinna som genomgår och överlever Auschwitz. Det är mycket läsvärt och pengarna går till en bra sak! Så ser ni någon sälja den på gatan och ni har en hundring över, köp den!
  http://i.imgur.com/FY5LSNI.jpg

  Slutligen, tack för en fantastiskt jävla bra podcast och lycka till med shapeshiftandet och världsherraväldet! 🙂

 5. Linda skriver:

  Under avsnitten brukar jag ofta tänka att jag ska kommentera; jag brukar till och med formulera kommentaren i huvudet – men jag tar mig sällan tiden att faktiskt skriva något. Eftersom jag känner mig själv så kommer det antagligen inte att förändras, men ibland så… här, varsågoda, en kommentar!

  Podden är mysig och underhållande, ni lyckas med att få mig att känna den där speciella ”här sitter jag och lyssnar på ett par vänner som pratar”-känslan.

  Streama gärna över twitch, jag skulle titta!

Skriv kommentar