038 – Spioner, robotfiskar och laservapen

Postad 17 december 2014. 3 kommentarer.

Ehrmehrgerd, säsongsavslutning på Omnipodden! Vi pratar om Spioner, amerikanska flottans robottonsfiskar, framtidsvapen, Batgirls transfobi (WTF?) och en massa annt skumt gunk.

038 – Spioner, robotfiskar och laservapen

3 kommentarer

 1. Åka skriver:

  Intressant att 67P kallas för Rosetta-stenen. Det bäddar för missförstånd i konversation med arkeologer 😉

  Det där med isotopsammansättningen av vattnet i solsystemet är ganska knepigt. Jag rekommenderar (som alltid) Populär Astronomi! http://www.popast.nu/2014/12/diskussionen-kring-ursprunget-till-jordens-vatten-hettar-upp-igen.html Där finns också länk till forskningsartikeln!

  Just den här grejen med vattnet har ännu inte kommit upp på Björn Davidssons blogg, men i största allmänhet är den en bra källa till information om solsystemet. http://solsystemetshistoria.wordpress.com/

  (Jag smyglyssnar podd på jobbet, för att jag har ont i huvudet och svårt att lyckas åstadkomma något.)

 2. Lephyrius skriver:

  Batgirl:
  Blir inte allt lite för slätstruket om man skall ta hänsyn till allt?
  Vill vi verkligen ha kontroll över all kreativitet? Är det inte de ”control freaks” vill?

  Min första CD var:
  Dookie – Green Day
  Andra var:
  Smash – The Offspring
  Det påverkade min musiksmak enormt.

  Min första VHS:(var väldigt sen med VHS)
  Jönssonligan: Svarta diamanten

  Inga bra filmer kommer ju! ;(

  Bästa spelen i år:
  GTA 5 (PS4)
  Valiant Hearts The Great war
  Älskar också The Legend of Zelda: A link between worlds

  Jupp! Men det är ju spännande med ny teknik. 🙂 Jag brukar alltid gilla att nörda in mig på teknik. Men jag är dock lite för upptagen för att haxxa på annan teknik.
  Det vore dock spännande att göra något åt podcasts för dem som gillar att live kommentera som jag. ^^
  Nu har jag gjort så att jag har en MVIM tab(med speciell shortcut) för era kommentarer och lyssnar via iTunes det funkar ok.
  Ni verkar ju uppskatta kommentarer det gillar jag med er!

 3. Iron-Manne skriver:

  Hejsan igen mitt kära podpar i cyberspace och gott nytt år på er! Ni(Samson) frågade mig om jag hade gjort en Ironman för ett par avsnitt sedan och då vill jag ju slå mig lite för bröstet och säga Ja, det har jag gjort. Första gången var i Kalmar, då kallad Järnmannen, 2010 och senast nu i somras, i den franska solkusten i och runt staden Nice.

  Man tränar till sådan här idioti genom att lägga åtskilliga timmar i löpspåret, längs cykelvägarna och i bassängen. I mitt fall så blev det mellan 10(i de flesta fall) och 20(kanske en gång) timmar i veckan som jag lade på ren konditionsträning under föregående vår.

  För att ”spread the word” om triathlon så tänkte jag infoga en liten lista på de vanligaste formerna som det tävlas i, så att ni inte ska behöva famna i mörkret nästa gång det kommer på tal.

  Alla triathlon(med få undantag) tävlas i ordningen simning-cykling-löpning och de vanligaste formerna är
  Sprint-, Olympisk-, HalvIronman- och Ironmandistansen.
  En Ironmann är alltid ca 4km simning, 180km cykling och avslutas med ett marathon, 42km. Allt inom samma dag, oftast med 15- eller 16 timmars maxtid. Vinnaren brukar i mål runt 8:30 timmar och själv klockade man in på 11 timmar 51 minuter och 33 sekunder.*host*skryt*host*

  Och ja, kroppen skriker efter mat (och speciellt chips) i stort sett hela dagen, men som tur är finns det volontärer som hjälper till med dessa behoven under dagen. Frankie skämtade lite om att de står och slänger chips som fångas i luften, och det är inte särskilt långt från sanningen faktiskt. 😉

  Hoppas denna halvlånga avhandling om triathlon finnes intressant av någon, det var i alla fall väldigt kul att höra er slänga ur er hur ni uppfattar det och era funderingar kring ämnet.

  Så från en sak till en helt annan. Jag snubblade, som man gör ibland, in på en youtube-kanal som handlade om sexism och feminism som är gjord av Lacy Green. Hon pratar vitt och brett om sexualitet och jämställdhet på ett öppet och hjärtligt sätt och jag tänkte bara höra hur ni ser på henne. Hon är relativt stor i ämnet och jag är väldigt nyfiken på hur ni ser på hennes sätt att undervisa om dessa, inom situationstecken, tabubelagda ämnen. Jag gillar henne i alla fall, tycker att hon gör ett bra jobb som står upp för sig.

  Tack igen för ett underbart jobb! Jag blir lika glad för varje nytt avsnitt.

  Puss och kram på er!

Skriv kommentar