037 – Rådjurstomten, Januskatten och immunförsvaret

Postad 10 december 2014. 2 kommentarer.

Den här veckan pratar vi om enhörningen som kanske är jultomten, januskatten som slog alla rekord, myter som alla tror på om kroppen och konsumentmakt.

037 – Rådjurstomten, Januskatten och immunförsvaret

2 kommentarer

 1. SpeLinnea skriver:

  Åh, det här med sterilt urin. Min kompis berättade för mig världens bästa anekdot om det. Hon var ett barn på typ 6-7 år och hon lekte på gården med familjens hund. Hunden var i långlina knuten till en stolpe. Långlinan (tänk dig som en tygbeklädd sladd) trasslades runt min väns ben och orsakade brännsår.
  Gråtandes berättade hon detta för sin pappa som sa att hon skulle pissa på såren för då blir det bättre. Vilket hon också gjorde, i sin barndoms godtrohet. Det gjorde såren svidande och brännande och sju resor värre.

  Jag skrattade i säkert en halvtimme efter min vän berättat den historien.

  Det här med att folk generellt har lättare att vara ett rövhål på internet, det är väl pga internets kommunikationsformer och dess handlingserbjudanden. (Affordances) På samma sätt som trä erbjuder människor att rista in saker, som att glas i busskurer krossas, osv, så bjuder internet in till att vara en riktig idiot och komma undan med det, på det viset kommentarsfält är uppbyggda på.

 2. Lephyrius skriver:

  Älskar bakgrunden får mig att känna mig hemma! 😀

  Hur är det med färgämnen och barn? Är det också en myt? Kan det hade kommit ifrån det dricker mycket socker men t.ex. Zingo eller någon annan dricka innehåller också mycket färgämnen. Eller kan man förväxlat socker med aspartam eller något annat artificiellt.

  Jag gissar på att allting accelereras mer nu och eftersom det är mer lättillgängligt medan förr var man tvungen att gå till en toalett och klottra ”KUK”. Det medförde att man fick mer tid att tänka efter och ångra sig.

  Tycker det är jättespännande med nya cancer behandlingar problemet är att dom känns väldigt långt bort. Som t.ex. använda modifierad HIV för att döda cancer. Men något vi skulle kunna göra idag är redan att använda big data för hjälpa till med att bota cancer:
  http://fortune.com/2014/07/24/can-big-data-cure-cancer/
  Vad tror ni om det? Finns det några risker med det? Jag tänker att folk diskrimineras av att det är olika pris på mediciner för olika människor eftersom det är olika effektiva för olika cancer sorter.

  Jag jobbar hemifrån och jag lyssnar ifrån datorn. Jag gillar att lyssna på eran hemsida eftersom då kan jag se kommentarer vilket är spännande att läsa.
  Angående mitt podlyssnande jag har problem att köra podcast appar: Jag kommenterar inte på eran hemsida(det blir typ två steg jag måste göra) om man kunde kommentera direkt ifrån podcast klienten och kommentaren kommer upp på hemsidan direkt så skulle det bli mycket bättre.
  Hmmmm… Det skulle i.o.f.s. skapa en bunt problem med CSRF skydd o.s.v. .(gissar jag på)

  Samson du har fel med att man måste ha en app för att skicka notifications:
  https://developer.apple.com/notifications/safari-push-notifications/
  Det du behöver är att göra ”bundle” som innehåller ikoner, kanaler, websida och lite info o.s.v. . Sedan skall bundlen signeras av Apple(Så att den kan ansluta till Apple push notification service server) och du kan då bara sätta en länk till bundlen på eran hemsida. När du sedan trycker på länken så läggs ”Omnipodden” till ”Notiscenter”.
  http://devstreaming.apple.com/videos/wwdc/2013/614xax5x602jmihlq4c4edtrl/614/614-HD.mov?dl=1
  Däremot har du aldeles rätt om du kör Android för att där måste du ta emot Google Cloud Messaging och sedan skapa notifications.

Skriv kommentar