034 – Studiokatter, kometrovdjur och mind control monkeys

Postad 19 november 2014. 1 kommentar.

Veckans avsnitt avhandlar allt från avlidna tv-djur, ESA:s lyckade landning på kometen (framförallt hur den låter!). Vidare får vi en uppdatering på solar freakin’ roadways, apor som utöver mind control på cyborgexoskelett och vi lyckas också hedra en internetleverantör som står upp för privatpersonens integritet på internet.

034 – Studiokatter, kometrovdjur och mind control monkeys

1 kommentar

  1. SpeLinnea skriver:

    Gud vad rädd jag blev att Maru skulle dött. Det är en av väldigt få ”internetkatter” jag följer. Apropå internetdjur… Jag följde i många år den franska bulldogen Mirco från Japan. De filmade vardagliga händelser tillsammans med hunden och så småningom fick ägarparet barn. Det gör det hela ännu gulligare när man ser hur bra barnet och Mirco kom överens.

    Men så en dag fick de reda på att Mirco fått en obotlig hjärntumör/cancer. Jag tror till och med de fick beskedet samma dag som deras andra dotter föddes. Mirco klarade sig ett år längre än veterinären hade trott och spred glädje med sina människosyskon på youtube. Sen dog han. De lade upp en video där deras barn pratar och pekar mot himlen och säger att Mirco är där nu (som jag förstått av kommentarerna, allt är på japanska.) Jag blev så jääävla ledsen. Kort därefter lade de upp en hyllningsfilm där alla Mircos ”fans” inskickade bilder visades och jag grät och grät när jag såg den. ( https://www.youtube.com/watch?v=oljhSoXQb8k&list=UU6x1x_3hWQSTl4pVx1tCVvw )

    Jag kunde aldrig tänka mig att ett djur på andra sidan jorden jag inte ens träffat skulle kunna påverka mig så. Varför är vi människor ofta så emotionellt investerade i människor eller till och med djur vi följer på internet?

Skriv kommentar